Cup van Melilla

Marco van der Stel wint ETU Triathlon Cup van Melilla!


For Immediate Release
April, 2018 

Een daverende verrassing afgelopen zondag. In Spanje schreef Squadra-atleet Marco van der Stel de ETU Thriathlon Cup van Melilla op zijn naam. Na een ijzersterke race kwam de atleet uit Capelle aan den IJssel als eerste over de meet.

In de Melilla verzamelde zich afgelopen zondag een sterk deelnemersveld voor de tweede wedstrijd in de ETU Triathlon Cup. In de Spaanse enclave, gelegen in Marokko aan de Middellandse Zee-kust, waren twee van de deelnemers de Squadra atleten Marco van der Stel en Menno Koolhaas. Voor Van der Stel werd het een memorabele dag.

“Voor de start verwachtte ik dat ik mee kon doen om een plaats bij de eerste tien,” schetst Van der Stel zijn verwachting vooraf. “Wellicht kon ik met een goede dag mezelf bij de beste vijf lopen.” De tegenstand was niet mals. Het deelnemersveld telde een aantal heel sterke lopers. “Dat zie je tegenwoordig bij bijna alle Eurocups,” wist ook Van der Stel.


Vlekkeloze start

Om mee te doen om een hoge eindklassering was een goede uitgangspositie bij de wissel naar het lopen dan ook het devies. “Ik startte vlekkeloos. Ik kwam als derde uit de zee,” blikt Van der Stel terug op de anderhalve kilometer zwemmen in de Middellandse Zee. “Ik zat vervolgens na de wissel als tweede op de fiets.”


Bild Presse
Marco en Menno na finish


Uitlopen tijdens het fietsen

Na het zwemmen had Van der Stel een kleine voorsprong op het peloton. “Met die vijf man reden we elke ronde ongeveer 10 seconden weg bij het peloton.” De voorsprong groeide naar het einde van de 40 kilometer fietsen naar ruim anderhalve minuut.


Serrat loopt naar de horizon, maar valt terug

“Toen we wisselden naar het lopen plaatse de Spanjaard Serrat meteen een versnelling. Ik zag hem aan de horizon verdwijnen,” aldus Van der Stel. “Ik liep op dat moment samen met een Engelsman. Toen Tom Richard ons passeerde wist ik een ding: daar moet ik mee mee.” Dat deed Van der Stel. “Ik bleef lang achter hem hangen, maar pakte toen uit goede wil toch een paar keer over.” Na 7 kilometer lopen kregen Van der Stel en de Fransman Richard Serrat opnieuw in het vizier. “Toen we hem bijhaalde en hij meteen moest lossen realiseerde ik me ineens dat ik voor winst liep,” herinnert Van der Stel zich.


Voor winst lopen

“Dat was een enorm raar gevoel. Ik dacht, gewoon volgen, dan wordt je sowieso tweede. Dat ging heel goed. Ik bleef tactisch achter Richard hangen,” vertelt Van der Stel over zijn slimme spel in de finale. “Op 50 meter van de finish besefte ik me dat ik ging winnen. Zodra ik het lint zag hangen wist ik: die is van mij! Op dat moment sprintte in met alles wat ik nog in me had langs Richard. Ik gooide er een kreet van vreugde uit op de finish. Winst!”
Het hersteldrankje na de finish moest het verduren. “Het kwam van diep, maar het voelde zo goed,” jubelt Van der Stel na afloop. “Dit smaakt naar meer.”


Menno Koolhaas

Het zat Menno Koolhaas iets minder mee in de Spaanse badplaats. “Helaas niet mijn race, ook nog niet echt mijn seizoen tot op heden. Zoals in de voorgaande wedstrijden verliep het zwemmen weer niet goed. Ik ben 20 kilometer in de achtervolging geweest tijdens het fietsen om bij de 2e groep te komen. Toen was ik al een aantal keer tot het planfond moeten. Het lopen ging behoorlijk goed, maar na 5 kilometer was de tank aardig leeg. Uiteindelijk vijfentwintigste, een resultaat wat nog wel beter kan.”


Klassement

In het klassement, de ETU Ranking stijgt Marco van der Stel met zijn winst in Spanje liefst 20 plaatsen. Hij staat nu op de vierde stek na twee events.


Samenvatting

Bekijk de beelden van de spectaculaire winst van Marco van der Stel in Melilla.
Copa de Europa Triatlon Melilla 2018


Contact


  • Christian Dietl
  • Global Sales Director
  • edco cycling components
  • c/o 3e oem sports AG
  • Flurweg 11
  • 82402 Seeshaupt
  • Phone: +49 88 01 91 19-214
  • Fax: +49 88 01 9119-007
  • E-Mail:christian@edco.ch
  • Skype: pve:6e4b91c67d84b1b4